Nu există comentarii încă

Un nou an universitar catolic | La Bucureşti, 60 de noi înscrişi. La Cluj-Napoca, 31

Învăţământul superior catolic a început un nou an universitar cu 100 de studenţi înscrişi pe listele Departamentului Oradea al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică UBB Cluj. La Blaj, cifra este mai mare: un total de 112 studenţi şi masteranzi în cei patru ani de studiu teologic. La Cluj, sunt 14 studenţi înscrişi în anul întâi, la cele trei linii de studiu. La Iaşi sunt 130 de studenţi înscrişi la cele două linii de studiu plus masterat. Bucureştiul începe anul cu 48 de noi înscrişi la licenţă şi master. Lor li se adaugă şi 12 noi doctoranzi.

La Facultatea de Teologie Romano-Catolică de la Bucureşti sunt 48 de noi înscrişi în noul an universitar, atât la nivel licenţă, cât şi master. Lor li se alătură un număr de 12 noi doctoranzi, adică un total de 60 de înscrişi - spune Pr. Prof. Wilhelm Dancă, decanul Facultăţii de Teologie Romano-Catolică a Universităţii Bucureşti. Acest fapt evidenţiază capitala în clasamentul înscrierilor.

La polul opus se află Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Cluj. Din cei 14 înscrişi, patru sunt la specializarea Teologie Pastorală, unul la Teologie-Asistenţă Socială, trei la Teologie-Didactică. La nivel master, anul acesta sunt 17 înscrişi. Departamentul din Cluj are deja numeroase colaborări cu Universităţi din afara ţării, profesorii de aici ţintind şi spre colaborări cu Universităţi din SUA. Prof. Sorin Marţian, prodecan al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică UBB Cluj:

La Departamentul Oradea, în anul întâi sunt înscrişi 27 de studenţi la nivel licenţă şi 22 la nivel master. Specializarea la nivel licenţă este Teologie Pastorală, iar masterul este centrat pe tema Fundamentelor Creştine ale Identităţii Europene - spune Prof. Ionuţ Popescu, director de Departament:

La Blaj sunt 112 studenţi în total, nivel licenţă şi master. Din ei, 18 s-au înscris în anul întâi de teologie pastorală. Alţi 30 s-au înscris în primul an de master centrat pe Teologie Pastorală - a spus, pentru Radio Maria, Pr. Prof. Anton Rus, directorul Departamentului.

La Iaşi, anul universitar începe pentru Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii "Al. I. Cuza" cu 130 de studenţi înscrişi la cele două linii de studii plus masterat. Pr. Prof. Ştefan Lupu, decan:

Postează un comentariu