Nu există comentarii încă

„Slujire sacerdotală şi viaţă consacrată nu ca funcţionari, ci taţi şi mame ai milostivirii” – Papa Francisc, în Lituania

Papa Francisc și-a încheiat recent călătoria apostolică de patru zile din Țările Baltice (Lituania, Letonia și Estonia), desfășurată între 22-25 septembrie 2018. Vizita pontifului a avut loc în contextul centenarului primei declarații de independență a celor trei țări și la 25 de ani de la vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea.

Motto-urile călătoriei apostolice realizată de Papa au fost „Isus Cristos, speranța noastră”, în Lituania, „Fii mamă pentru noi!”, în Letonia și „Trezește-te, inima mea!”, în Estonia.

Printre întâlnirile pe care Sfântul Părinte le-a avut în cele trei țări, se numără și Întâlnirea cu preoţii, călugării şi călugăriţele, consacraţii şi consacratele și seminariştii de la Catedrala „Sfinţii Petru şi Paul” din Kaunas (Lituania). Cu această ocazie, Papa le-a vorbit despre câteva trăsături caracteristice ale speranţei, trăsături pe care preoţii, seminariştii, consacraţii şi consacratele sunt chemaţi să le trăiască, dar și despre boala „tristeței spirituale”.

Spune Papa Francisc: „De câte ori găsim preoţi, consacraţi şi consacrate, trişti. Tristeţea spirituală este o boală. Trişti pentru că nu ştiu... Trişti pentru că nu găsesc iubirea, pentru că nu sunt îndrăgostiţi: îndrăgostiţi de Domnul. Au lăsat deoparte o viaţă de căsătorie, de familie, şi au voit să-l urmeze pe Domnul. Dar acum pare că au obosit. Vă rog, când voi vă veţi simţi trişti, opriţi-vă. Şi căutaţi un preot înţelept, o soră înţeleaptă. Nu înţelepţi pentru că au titluri academice la universitate, nu, nu pentru aceea. Înţelept sau înţeleaptă pentru că a fost capabil sau a fost capabilă să meargă înainte în iubire. Mergeţi ca să cereţi sfat”.

Reflecția părintelui Augustin Folner (OCarm), pe baza discursului Papei Francisc:

 

Postează un comentariu