Nu există comentarii încă

Fericita Veronica Antal a fost beatificată la Nisiporești

Sâmbătă, 22 septembrie 2018, la Nisiporeşti (judeţul Neamţ), tânăra fecioară şi martiră Veronica Antal a fost ridicată la cinstea altarelor în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne, prezidată de trimisul papei Francisc, Eminenţa Sa cardinalul Giovanni Angelo Becciu, prefect al Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor.

Ritul propriu-zis al beatificării s-a desfăşurat la începutul Liturghiei, după actul penitenţial. Episcopul Petru Gherghel s-a adresat cardinalului Becciu, reprezentantul Sfântului Părinte, cerându-i să urmeze procedura de beatificare a venerabilei slujitoare a lui Dumnezeu, Veronica Antal.

După ce pr. Damian Patraşcu, postulatorul cauzei de beatificare a Veronicăi Antal, a citit biografia ei, Eminenţa Sa cardinalul Becciu a dat citire scrisorii apostolice prin care Sfântul Părinte a înscris-o în rândul fericiţilor pe Veronica Antal.

A avut loc apoi dezvelirea imaginii cu noua fericită a Bisericii, Veronica Antal, în timp ce corul a aclamat, cântând: „Amin! Amin!”, iar relicva fericitei a fost adusă în procesiune la altar. Ritul beatificării s-a încheiat cu intonarea solemnă a imnului dedicat Veronicăi Antal.

Referindu-se la sărbătoarea de sâmbătă, PS Petru Gherghel, episcop de Iași, spune că: „a însemnat o înălțare sufletească pentru cei care doresc să-l iubească pe Dumnezeu, a însemnat o chemare la bucurie și la curaj, a însemnat să admirăm frumusețea unui suflet, care a știut să se dăruiască cu totul lui Dumnezeu, să-și ofere viața pentru a-și păstra frumusețea sufletului, curăția sufletului și credința ei”:

 

 

Postează un comentariu