Nu există comentarii încă

„A-i cinsti pe părinţi: ne-au dat viaţa!” – Papa Francisc, la audiența generală

Papa Francisc și-a continuat miercuri, 19 septembrie 2018, seria catehezelor despre porunci, intitulând cea de-a 9-a cateheză „Cinsteşte-i pe tatăl tău şi pe mama ta”, referindu-se bineînțeles la porunca a patra, despre care ne amintește că este singura în care apare cuvântul „fericire”.

Reflectând la porunca a patra, Sfântul Părinte ne spune că suntem chemați să-i cinstim pe părinţi, pentru că ei ne-au dat viaţa, făcând abstracţie de meritele lor: „chiar dacă nu toţi părinţii sunt buni şi nu toate copilăriile sunt senine, toţii copiii pot să fie fericiţi, pentru că obţinerea unei vieţi depline şi fericite depinde de recunoştinţa justă faţă de cel care ne-a adus pe lume”.

Chiar și tinerii sau adulții care au trăit o copilărie dureroasă pot trăi o viaţă luminoasă, atunci când, graţie lui Isus Cristos, se reconciliază cu viaţa, explică Papa Francisc: „Rănile noastre încep să fie potenţialităţi când prin har descoperim că adevărata enigmă nu mai este «de ce?», ci «prin cine?», prin cine mi s-a întâmplat asta”.

Sfântul Părinte în cateheză scoate în evidență acest respect pe care copiii trebuie să îl aibă față de părinți [...] Respectul față de părinți nu e numai legea revelată pe care Dumnezeu ne-a dat-o, dar este în inima omului această lege interioară” - pr. Emil Moraru (profesor de Teologie Morală la Universitatea din Bucureşti):

Postează un comentariu