Nu există comentarii încă

Cuvântul vieții pentru luna septembrie 2018: „Primiţi cu blândeţe cuvântul care a fost sădit în voi şi care poate mântui sufletele voastre” (Iac 1,21)

„Primiţi cu blândeţe cuvântul care a fost sădit în voi şi care poate mântui sufletele voastre” (Iac 1,21) – este cuvântul vieții, propus de Mișcarea Focolarelor, pentru luna septembrie 2018.

Prin versetul luat din textul atribuit lui Iacob, figură remarcabilă a Bisericii din Ierusalim, suntem invitați la coerența dintre credință și acțiune.

În reflecția pe baza cuvântului vieții din luna septembrie, pr. Iosif Dămătăr (preot voluntar în Opera Mariei) ne reamintește comentariul Chiarei Lubich cu privire la coerență: „În Isus se vedea o unitate profundă între iubirea pe care o avea pentru Tatăl ceresc și iubirea pentru oameni, frații săi. Exista o coerență radicală între cuvintele sale și viața sa. Iar acest lucru îi fascina și îi atrăgea pe toți. Astfel trebuie să fim și noi. Trebuie să primim cu simplitatea copiilor cuvintele lui Isus și să le punem în practică în puritatea și strălucirea lor, în forța și radicalitatea lor, pentru a fi discipolii pe care îi dorește El, adică discipoli egali învățătorului: tot atâţia Isus răspândiți în lume. Și ar putea exista pentru noi o aventură mai mare și mai frumoasă decât aceasta?”:

 

Postează un comentariu