Nu există comentarii încă

Papa Francisc în Sicilia: „Visăm şi trăim cultura speranţei, a bucuriei, a apartenenţei la un popor, la o familie, cultura care ştie să ia din rădăcini forţa pentru a înflori şi a aduce rod”

Papa Francisc s-a aflat sâmbătă, 15 septembrie 2018, într-o vizită pastorală în două dieceze din Sicilia, Piața Armerina și Palermo. Vizita Pontifului a fost prilejuită de comemorarea a 25 de ani de la moartea Fericitului Iosif (Pino) Puglisi, preot, martir, ucis de ziua sa de naștere (15 septembrie) de grupările mafiote „Cosa nostra” în fața bisericii sale din cartierul Brancaccio.

Sfântul Părinte s-a întâlnit pentru început cu credincioșii și reprezentanții societății civile în orașul Piazza Armerina, după care a celebrat Sfânta Liturghie în comemorarea liturgică a fericitului Pino Puglisi, la Palermo, împreună cu o sută de mii de persoane.

În agenda Papei a urmat apoi prânzul cu un grup de deținuți și imigranți și întâlnirea cu preoții, persoanele consacrate și seminariștii în catedrala din Palermo. În fine, Papa Francisc nu a plecat sâmbătă din Sicilia fără să îi întâlnească pe tineri, cărora le-a transmis să fie „zori de speranță”.

Despre principalele discursuri ale Papei Francisc în Sicilia, pr. Adrian Blăjuță - responsabilul Radio Maria în Dieceza de Iaşi: 

 

 

 

Postează un comentariu