Nu există comentarii încă

Făcuți pentru a străluci. Frumusețea sfințeniei – tema de anul acesta a Întâlnirii internaționale „Giovani verso Assisi”

În perioada 12-19 august 2018, la Assisi, a avut loc cea de-a VIII-a Întâlnire a tinerilor franciscani din întreaga lume (Giovani verso Assisi). Tema ediției de anul acesta a fost „Made to shine. The beauty of holiness” - „Făcuți pentru a străluci. Frumusețea sfințeniei.

La întâlnire au participat tineri din 17 țări din lume, în total au fost peste 350 de tineri. România a fost reprezentată de 8 tineri: 5 din Luizi-Călugăra, 1 din Baia Mare, 1 din Săbăoani și 1 din Galați.

Această întâlnire a avut loc în două locații esențiale pentru spiritualitatea franciscană: Assisi și Roma. În primele zile am savurat din spiritualitatea orașului Assisi, mergând pe urmele Sfântului Francisc. Iar apoi, în ultimele trei zile, am mers pe urmele apostolilor și ale multor alți sfinți în Cetatea Eternă, Roma. Întâlnirea de la Assisi a reușit să dea rezultatul mult așteptat, adică acela de a-i face pe tineri să înțeleagă că sunt făcuți pentru a străluci, într-o lume întunecată și că această strălucire poate fi dată doar de către Dumnezeu. Iar dacă vom urma învățătura sa și vom îmbrățișa iubirea pe care ne-o oferă, în viața noastră de zi cu zi, cu siguranță rezultatul nu poate fi altul decât sfințenia” – povestește din experiența de la Assisi pr. Clement Tălin, împreună cu 2 tinere participante:

Postează un comentariu