Nu există comentarii încă

Întâlnirea anuală a episcopilor şi delegaţilor responsabili cu pastoraţia migranţilor, Stockholm 2018

În perioada 13-15 iulie 2018, la Stockholm, Suedia, a avut loc întâlnirea anuală a episcopilor şi a delegaţilor responsabili cu pastoraţia migranţilor din cadrul Conferinţelor Episcopilor din Europa. Tema din acest an a fost „Inspirând schimbarea: a forma, a informa şi a sensibiliza asupra mobilităţii umane”.

Din partea României a participat părintele Florin-Petru Sescu (responsabil al Oficiului pentru Pastoraţia Migranţilor din Dieceza de Iași), ca delegat al Preasfinţitului Petru Gherghel, responsabil cu secţiunea „Pastoraţia Migranţilor” în cadrul Conferinţei Episcopilor din România.

Dezbaterile din cadrul întâlnirii au scos în evidenţă urgenţa ca persoanele responsabile cu pastoraţia migranţilor să investească în formarea comunicatorilor şi în folosirea mijloacelor de comunicare socială.

A relata în mod corect despre mobilitatea umană este o provocare urgentă care necesită un nou angajament şi din partea Bisericii. Asta nu înseamnă numai creşterea intervenţiilor publice sau înnoirea instrumentelor media, ci întoarcerea la exprimarea corectă şi clară a principiilor care stau la baza activităţii Bisericii, precum demnitatea fiecărei persoane. Media catolică se expune uneori riscului de a genera confuzie şi teamă prin folosirea în mod neadecvat a unor termeni «împrumutaţi» de la alte instituţii sau din alte domenii, precum cel economic, sociologic sau politic. În acest sens, mărturia Bisericii va fi mult mai puternică dacă diferitele arii pastorale responsabile de îngrijirea umană ar da mărturie de aceeaşi dorinţă de a proteja omul” – explică pr. Florin-Petru Sescu:

Postează un comentariu