1

Sărbătoarea Sfintei Fecioară Maria de pe Muntele Carmel, la Luncani

La 16 iulie, Biserica Catolică de rit latin o sărbătorește pe Sfânta Fecioară Maria de pe Muntele Carmel, ocazie de sărbătoare mai ales pentru Ordinului Carmelit. Cu acest prilej, comunitatea carmelitană de la Luncani a sărbătorit hramul mănăstirii, închinată Maicii Domnului de pe Muntele Carmel, urmând ca la 20 iulie să fie celebrat hramul în sărbătoarea Sfântului Profet Ilie.

Radio Maria a transmis și anul acesta, pentru a treia oară consecutiv, Sfânta Liturghie a hramului în  solemnitatea Fericitei Fecioare Maria de pe Muntele Carmel. La celebrarea din acest an, frații carmelitani și credincioșii au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Mons. Miguel Maury Buendìa, Nunțiu Apostolic de România și Rep. Moldova, cel care a ținut și cuvântul de învățătură:

La Luncani, sărbătoarea va continua cu zilele de Triduum în cinstea Profetului Ilie (17-19 iulie 2018), iar hramul în Solemnitatea Profetului Ilie va avea loc vineri, 20 iulie, de la ora 10:30, în cripta Profetului Ilie.

Comentariu (1)

  1. Reply
    Mariana Palspune

    Mama Cereasca mijloceste pentru noi,la Bunul Tau Fiu!Generatia noastră trăiește ultimul timp teren.Cat adevar!Ne ramane speranta ,ca intr-o zi,va fi bine.Pentru acest bine,avem fiecare o misiune de indeplinit si o cruce de dus.Doamne ajuta-ne pe fiecare ,sa ajungem la Tine!Da-ne intelepciune ,discernământ sa înfruntăm minciuna,orgoliul si forța de a învinge răul din noi si din jur!

Postează un comentariu