Nu există comentarii încă

Tinerii Diecezei de Iași se pregătesc pentru INTC Satu Mare 2018

Tinerii din Dieceza de Iași, care vor participa la Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic (INTC) de la Satu Mare, s-au întâlnit la Centrul „Gaudium et Spes” din Traian, sub îndrumarea părintelui Felix Roca, responsabil al Oficiului pentru Pastoraţia Tineretului, pentru a stabili ultimele detalii ale acestui pelerinaj. Din Dieceza de Iași vor participa anul acesta 225 de tineri.

Astfel, au mai rămas doar 14 zile până la Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic de la Satu Mare, care se va desfășura de la 25 la 29 iulie. Întrucât INTC-ul are loc o dată la trei ani, întâlnirea a devenit una mult așteptată de tinerii din toata țara, care se reunesc alternativ într-o dieceză romano-catolică şi o eparhie greco-catolică, în funcție de gazda evenimentului.

Tema de anul acesta este „Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30), iar catehezele vor fi ținute de Iulian Budău (SJ), Balla Imre, Pantea Tibor (OFM) şi Czier István.

Pr. Felix Roca, responsabilul Oficiului pentru Pastoraţia Tineretului, le spune tinerilor: „să pornească de acasă cu acest gând: că pornesc într-un pelerinaj. În general un pelerinaj se face la un sanctuar, acolo este un sanctuar, pentru că este Biserica vie, sunt tinerii din întreaga țară, care vin acolo pentru a-l întâlni pe Cristos și pentru a primi exemplul Sfintei Fecioare Maria”.

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic, ajunsă anul acesta la cea de-a 14-a ediție, s-a născut în urma dorinţei tinerilor din diferite dieceze şi eparhii de a se întâlni, de a se cunoaşte mai bine, de a împărtăşi trăirea valorilor şi de a manifesta credinţa creştină împreună.

 

Postează un comentariu