Nu există comentarii încă

Luncani: Mănăstirea Carmelitană și cele două hramuri

Comunitatea carmelitană de la Luncani se pregătește de sărbătoare, întrucât se apropie cele două hramuri ale mănăstirii, închinată Maicii Domnului de pe Muntele Carmel (16 iulie) şi Sfântului Profet Ilie (20 iulie).

De aceea, pentru o mai bună trăire spirituală, frații carmelitani au propus, ca în fiecare an, câteva zile de pregătire înaintea sărbătorilor mănăstirii: Novena în cinstea Maicii Domnului de pe Muntele Carmel, respectiv zilele de Triduum în cinstea Profetului Ilie.

Harurile lui Dumnezeu nu sunt altceva decât însăși prezența lui Dumnezeu în viața noastră: o prezență simțită, o sfințire puternică, prin care noi conștientizăm că nu suntem singuri, că Dumnezeu nu este o idee, ci este o persoană, o persoană divină, dar care este reală. Iar Maria vrea să ne facă acest cadou, ea vrea nu doar să îl cunoaștem pe Dumnezeu, ci și să îl primim pe El. Și când pe Dumnezeu l-am primit în noi, cu adevărat ea este bucuroasă și și-a atins scopul și țelul ei, misiunea ei de mamă, mamă a Domnului și mamă a noastră” – pr. Augustin Folner, priorul Mănăstirii de la Luncani:

Radio Maria dorește să transmită și anul acesta Sfânta Liturghie a hramului în  solemnitatea Fericitei Fecioare Maria de pe Muntele Carmel, celebrare care va fi prezidată de Mons. Miguel Maury Buendìa, Nunțiu Apostolic de România și Rep. Moldova, luni, 16 iulie. La sfârşitul Sfintei Liturghii va urma Rugăciunea de cerere către Maica Domnului de pe Muntele Carmel, iar pentru cei care încă nu au primit Scapularul şi doresc să se consacre Fecioarei Maria prin Scapularul Ei, va urma binecuvântarea şi îmbrăcarea cu Scapularul Carmelitan.

Postează un comentariu