Nu există comentarii încă

Tinerețea credinței și voluntariatul misionar, teme aprofundate în Mesajul Papei Francisc pentru Ziua Mondială a Misiunilor 2018

Papa Francisc a ales ca temă a Mesajului pentru Ziua Mondială a Misiunilor 2018: „Împreună cu tinerii, ducem tuturor Evanghelia”. Anul acesta, Ziua dedicată Misiunilor va fi celebrată la 21 octombrie, în plină desfășurare a Sinodului episcopilor (3-28 octombrie 2018), ce îi are în centru pe tineri.

Sfântul Părinte vorbește în Mesajul său despre tinerețe, dar și despre tinerețea credinței; despre transmiterea credinței, ca inimă a misiunii Bisericii, o inimă care să fie deschisă, dilatata de iubire; dar ne vorbește și despre voluntariatul misionar, o formă pentru a-i sluji pe „cei mai mici” (cf. Mt 25,40).

Spune Papa Francisc în Mesaj: „Dragi tineri, nu vă fie frică de Cristos și de Biserica sa! [...] Mulți bărbați și femei, mulți tineri s-au dăruit pe ei înșiși cu generozitate, uneori până la martiriu, din iubire față de Evanghelie în slujba fraților [...] La școala sfinților, care ne deschid spre orizonturile vaste ale lui Dumnezeu, vă invit să vă întrebați în orice împrejurare: «Ce ar face Cristos în locul meu?»”.

Sfântul Părinte atrage atenția chiar la începutul Mesajului său că această credință rămâne mereu tânără. De la acest lucru Sfântul Părinte pornește și vorbește în Mesajul său: credința este tânără, va rămâne tânără și întotdeauna, oriunde va ajunge, ea va fi proaspătă, nouă, plină de vitalitate” – pr. Florin-Petru Sescu (CMD Iași):

Postează un comentariu