Nu există comentarii încă

Cuvântul vieții pentru luna iulie 2018: „Îţi este suficient harul meu, căci puterea mea se împlineşte în slăbiciune” (2Cor 12,9)

„Îţi este suficient harul meu, căci puterea mea se împlineşte în slăbiciune” (2Cor 12,9) – este cuvântul vieții, propus de Mișcarea Focolarelor, pentru luna iulie 2018.

Prin versetul luat din cea de-a doua scrisoare adresată comunităţii din Corint, în care apostolul Paul scoate în evidenţă lucrarea pe care Dumnezeu a împlinit-o în el şi prin el, suntem invitați să recunoaștem și să acceptăm slăbiciunea noastră, ca apoi să ne abandonăm pe deplin în braţele Tatălui.

În reflecția pe baza cuvântului vieții din luna iulie, pr. Iosif Dămătăr (preot voluntar în Opera Mariei) ne reamintește comentariul Chiarei Lubich cu privire la această temă: „Isus a fost mai puternic tocmai atunci când a fost mai slab. Isus ar fi putut da viaţă noului popor al lui Dumnezeu doar prin predicare sau prin câteva minuni în plus sau prin câteva fapte extraordinare. În schimb, nu a fost aşa, pentru că Biserica este opera lui Dumnezeu şi în durere, doar în durere înfloresc operele lui Dumnezeu. Deci, în slăbiciunea noastră, în experienţa fragilităţii noastre se ascunde o oportunitate unică: de a experimenta puterea lui Cristos mort şi înviat”:

Postează un comentariu