Nu există comentarii încă

„Trenul copiilor” | Peste 500 de copii de la școlile periferiilor din Milano și Roma l-au întâlnit pe Papa Francisc

A avut loc la Vatican cea de-a 6-a ediție a inițiativei „Trenul copiilor”, promovată de Consiliul Pontifical al Culturii. Din 2013, mulțumită Căilor Ferate din Italia, sute de copii care trăiesc în condiții precare l-au întâlnit pe Papa Francisc, având posibilitatea să îi adreseze întrebări și să îi asculte răspunsurile. Tema de anul acesta s-a referit la problematica periferiilor și la cum sunt afectați cei mici de spațiul și realitatea care îi înconjoară.

Au participat cardinalul Gianfranco Ravasi, președintele Consiliului Pontifical al Culturii, elevi și profesori de la patru școli din periferiile orașului Milano, dar și elevi și profesori din două instituții de învățământ de la periferia Romei.

Punctul culminant al zilei a fost întâlnirea și dialogul celor peste 500 de copii cu Papa Francisc, desfășurat în antreul Aulei Paul al VI-lea din Vatican. Cu această ocazie, Sfântul Părinte le-a vorbit celor mici despre școala la care a mers ca elev, despre jocurile care îi plăceau în copilărie și despre figura învățătoarei sale: „nu uitaţi de şcoală, pentru că sunt rădăcinile culturii voastre. Şi dacă un băiat, o fată, un tânăr, o tânără uită de şcoală, va putea face flori în viaţă? Nu! Un tânăr, o tânără fără rădăcini va putea da rod în viaţă? şi va putea face flori? Nu! Rădăcinile. Eu vă voi învăţa un cuvânt care înseamnă ceea ce voi niciodată nu trebuie să fiţi. Ascultaţi bine şi învăţaţi: «Eu nu trebuie să fiu dezrădăcinat»”.

M-au impresionat întrebările copiilor și modul cum s-au raportat la Sfântul Părinte. Aveau o naturalețe care nu le punea piedici [...] Copiii, foarte simplu și foarte profund, l-au întrebat de parcă era unul de-al lor” – pr. Leonard Farcaș:

Foto: vatican.va

Postează un comentariu