Nu există comentarii încă

Iași | Tema migranților români din regiunea Lazio, Italia, într-o nouă lucrare de doctorat

O noua lucrare de doctorat a fost susținută cu succes la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, din Iași, care aprofundează tema migranților români din regiunea Lazio, Italia. Astfel, pr. Egidiu Condac a fost numit doctor în sociologie, dupa ce a susținut teza cu titlul „Evaluarea rolului rețelelor sociale și de sprijin a migranților români din regiunea Lazio, Italia”, primind calificativul maxim: foarte bine.

Întrucât apărarea tezei a fost una publică, Pr. Egidiu Condac a prezentat rezultatele cercetării sale în fața comisiei de evaluare doctorală, dar s-a bucurat și de susţinerea unui auditoriu numeros, dintre care PS Petru Gherghel, episcop de Iași, pr. Ștefan Lupu, decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică, preoţi, profesori, credincioși și colegi de la Caritas Iași.

Acest parcurs al doctoratului s-a realizat pe o perioadă de aproximativ 5 ani, timp în care pr. Egidiu Condac s-a întâlnit deseori cu problematica migrației, atât prin activitatea sa de coordonare a Centrului Diecezan Caritas Iași, cât și prin misiunea de președinte al Confederației Caritas România.

Scopul lucrării a fost acela de a căuta acei factori, acele elemente din comunitate care pot interveni și ajuta acest demers migrator, să urmărim cum sunt antrenate în această acțiune a migrației cât mai multe asociații, comunități și persoane; pentru că eu m-am referit la o nișă aparte din marele fenomen al migrației [...] la rețelele de migrație, având în vedere că am observat că majoritatea actorilor implicați în migrație s-au atras unii pe alții” – pr. Egidiu Condac:

Postează un comentariu