Nu există comentarii încă

Caritas Iași: Luna Curățeniei în comuna Preutești | Acționăm împreună pentru o comunitate curată și sănătoasă

Pe parcursul lunii iunie 2018, în Comuna Preutești (județul Suceava) are loc prima campanie ecologică „Luna Curățeniei” din cadrul proiectului A.M.I.C. (Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate), promovată de Centrul Diecezan Caritas Iași.

Sub sloganul „Acționăm împreună pentru o comunitate curată și sănătoasă”, organizatorii consideră că cei mai importanți factori în acest tip de campanii sunt prezența activă și dorința de implicare pentru binele comunității, creându-se astfel un precedent de bune practici.

Dacă în săptămâna 11-15 iunie, școlarii și preșcolarii au fost implicați în acțiuni de colectare selectivă în zonele din jurul Școlii Gimnaziale din Preutești, marți, 26 iunie, s-a organizat campania de strângere deșeuri și ecologizare a spațiilor verzi, de data aceasta fiind implicată comunitatea adultă.

Cred că oricând sunt binevenite astfel de acțiuni, în care aducem în atenție problematicile de mediu, tragem un semnal de alarmă și încercăm să atragem cât mai mulți oameni să se implice alături de noi în campanii care țin de protecția mediului” – explică Anca Maftei (manager de proiect):

Postează un comentariu