Nu există comentarii încă

A fost publicat Instrumentum laboris, documentul de lucru pentru Sinodul Episcopilor din octombrie 2018

În vederea celei de-a XV-a Adunări Generale a Sinodului Episcopilor (care se va desfășura la Roma, în perioada 3-28 octombrie 2018) cu tema „Tinerii, credința și discernământul vocațional”, a fost publicat documentul de lucru: „Instrumentum laboris”, care are la bază șapte cuvinte cheie: ascultare, însoțire, convertire, discernământ, provocări, vocație și sfințenie.

Documentul reunește exigenţele şi temerile, criticile şi dezamăgirile, dorinţele şi speranţele tinerilor de astăzi, fiind structurat în trei părţi strâns legate de discernământ: a recunoaşte, a interpreta și a alege.

Premisa documentului a fost semnată de secretarul general al Sinodului episcopilor, cardinalul Lorenzo Baldisseri, care spune, printre altele, că: „Nu este vorba de a acumula date şi evidenţe sociologice, ci de a asuma provocările şi oportunităţile care reies în diferitele contexte la lumina credinţei”.

Pr. Felix Roca, responsabilul Oficiului Naţional pentru Pastoraţia Tineretului din cadrul Conferinței Episcopilor Catolici din România, explică:

Postează un comentariu