Nu există comentarii încă

Ultimele pregătiri la Dublin (Irlanda), pentru Întâlnirea Mondială a Familiilor (21-26 august 2018)

După vestea cea bună că Papa Francisc va merge la Dublin (Irlanda), cu ocazia celei de-a IX-a Întâlniri Mondiale a Familiilor, care se va desfășura în perioada 21-26 august 2018, a fost publicat și programul acestei călătorii apostolice, iar Sfântul Părinte se va afla acolo în zilele de 25 și 26 august 2018.

Tema Întâlnirii Mondiale a Familiilor din acest an este „Evanghelia familiei: Bucurie pentru lume”. A fost aleasă chiar de Papa Francisc, pornind de la exortația sa apostolică despre iubirea în familie, Amoris laetitia, din 2016.  

Ediția din acest an se va deschide în cele 21 de Dieceze ale Irlandei pe 21 august, urmând apoi un congres pastoral între 22 și 24 august, cu ateliere, discursuri și discuții. La 25 august va avea loc festivalul familiilor, care va cuprinde un concert și câteva mărturii date de familii de pe toate continentele. Evenimentul de închidere va fi Sfânta Liturghia din 26 august.

Sfântul Părinte, pe lângă vizita propriu-zisă la Dublin, în dimineața zilei de 26 august va merge le Sanctuarul Maicii Domnului de la Knock, care este un loc binecuvântat, unde Maica Domnului a avut apariții în 1879 la 15 persoane și acolo este principalul sanctuar marian al țării. Sfântul Părinte va merge la Knock și va avea un moment de rugăciune acolo [...] aceste evenimente ajută foarte mult pentru a ne întări credința, pentru a întări familia, dar întotdeauna să ne punem sub ocrotirea Sfintei Fecioare Maria, Maica Domnului, care știe ce este mai bine pentru familie, pentru Biserică și pentru fiecare dintre noi” - pr. Coriolan Mureșan, responsabil cu pastorația românilor greco-catolici din Dublin:

Postează un comentariu