Nu există comentarii încă

Ziua Mondială a Tineretului din Panama: a doua întâlnire de pregătire cu responsabilii naționali ai oficiilor de tineret din lume

În perioada 7-9 iunie 2018, a avut loc la Panama City cea de-a doua doua întâlnire internațională de pregătire a Zilei Mondiale a Tineretului (ZMT) de anul viitor, care va avea loc de la 22 la 27 ianuarie 2019, în Panama. Astfel, delegaţi din aproximativ 80 de Conferinţe Episcopale şi 38 de mişcări şi comunităţi internaţionale s-au întâlnit cu Comitetul de Organizare Local (COL) şi cu Dicasterul pentru Laici, Familie și Viață – organizatorii întâlnirii.

România a fost reprezentată de părintele Felix Roca, responsabilul Oficiului Naţional pentru Pastoraţia Tineretului din cadrul Conferinței Episcopilor Catolici din România, împreună cu Raluca Cocuț, voluntar în cadrul aceluiaşi oficiu.

Conform datelor comitetului local de organizare a ZMT, Panama este pregătită să primească cel puţin 300.000 de pelerini înregistraţi, însoţiţi de preoţi şi episcopi şi aproximativ 5.000 de voluntari internaţionali.

„În prima parte a lucrărilor, s-au prezentat tuturor celor prezenți aspectele legate de organizare cu privire la participarea pelerinilor și a voluntarilor: înscrieri, condiții de călătorie, asigurări, beneficii, recomandări. S-au prezentat structura și alte detalii referitoare la Zilele în Dieceze, celebrările principale, Festivalul Tinerilor, Târgul Vocațional și cateheze. După fiecare sesiune de prezentări, fiecare delegat a avut oportunitatea de a adresa întrebări, a cere clarificări și chiar a face recomandări care să îmbunătățească organizarea și desfășurarea evenimentului.

A doua parte a programului din Panama a cuprins vizitarea locurilor care vor găzdui evenimentele centrale din cadrul ZMT, dar și a capitalei. Astfel, participanții au avut ocazia să cunoască specificul și cultura panameză, au gustat din tradițiile localnicilor și au făcut cunoștință cu particularitățile Bisericii locale” – a explicat pr. Felix Roca:

Postează un comentariu