Nu există comentarii încă

Cuvântul vieții pentru luna iunie 2018: „Fericiţi făcătorii de pace, pentru că ei vor fi numiţi fiii lui Dumnezeu” (Mt 5,9)

Cuvântul vieții pentru luna iunie 2018, propus de Mișcarea Focolarelor, este „Fericiţi făcătorii de pace, pentru că ei vor fi numiţi fiii lui Dumnezeu” (Mt 5,9).

Prin versetul luat din Evanghelia după Matei, care deschide narațiunea predicii lui Isus cu anunțul uimitor al Fericirilor, suntem invitați să ne reamintim că cei care în ochii lumii sunt considerați defavorizați vor fi moștenitori ai pământului și ai Împărăției lui Dumnezeu.

În reflecția pe baza cuvântului vieții din luna iunie, pr. Iosif Dămătăr (preot voluntar în Opera Mariei) ne reamintește comentariul Chiarei Lubich cu privire la tema păcii: „Pot fi purtători de pace cei care o posedă în interiorul lor. Trebuie să fim purtători de pace, mai întâi de toate în comportament propriu din fiecare moment, trăind în armonie cu Dumnezeu și voința Sa. [...] Făcătorii de pace își exprimă filiația cu Dumnezeu, acționează ca fii ai lui Dumnezeu, îl mărturisesc pe Dumnezeu care  [...] a imprimat în societatea umană ordinea, care are ca rod pacea”:

Postează un comentariu