Nu există comentarii încă

Gaudete et exsultate | Cine sunt sfinții de lângă noi?

Suntem chemați la sfințenie, fiecare dintre noi, acesta este laitmotivul celei mai recente exortații apostolice a Papei Francisc: Gaudete et exsultate, document apărut și în limba română, la Editura „Presa Bună”, fiind tradus de pr. dr. Mihai Pătraşcu.

Exortația despre chemarea la sfinţenie în lumea contemporană reprezintă o invitaţie la bucurie adresată tuturor creştinilor, textul fiind relativ scurt, limbajul simplu şi stilul caracterizat deja de prospeţimea proprie a Papei Francisc.

Sfinţenia în care Dumnezeu vrea ca noi să ne perfecţionăm este aceea „a gesturilor mici” (nr. 16), de fiecare zi, despre care ne dau atât de des mărturie „cei care trăiesc lângă noi”, „clasa de mijloc a sfinţeniei” (nr. 7).

Să luptăm pentru propria sfințenie. Nu este ușor, dar nu este nici greu. Să avem curaj. Dumnezeu ne dă destule haruri ca sa putem merge pe drumul sfințeniei [...] Un scriitor francez ne-a lăsat o frază, care cred că ar trebui să fie foarte importantă pentru fiecare: «există o singură tristețe în viață, aceea de a nu fi sfinți». Așadar, să trăim cu bucurie viața, căci sfințenia este posibilă” – pr. Francisc Fărcășel:

Foto: Pauline

Postează un comentariu