Nu există comentarii încă

În audiență la Papa Francisc: delegaţia Premiului de Jurnalism Internaţional „Biagio Agnes”

Cu prilejul celei de-a zecea aniversări a decernării Premiului de Jurnalism Internaţional „Biagio Agnes”, eveniment care se va desfășura la Sorrento, în perioada 22-24 iunie, Papa Francisc a primit în audiență o delegație formată din  președintele, Simona Agnes, membrii juriului și câțiva dintre cei care au câștigat acest premiu de-a lungul timpului.

Cu această ocazie, Sfântul Părinte le-a adresat un discurs în care a subliniat trei cuvinte: periferii, adevăr şi speranţă și a încheiat citând din enciclica Laudato si': „trebuie să se asigure o dezbatere ştiinţifică şi socială, care să fie responsabilă şi amplă, în măsură să ia în considerare toată informaţia disponibilă şi să numească lucrurile cu numele lor. Uneori nu se pune pe masă informaţia completă, ci este selecţionată în funcţie de propriile interese, fie ele politice, economice sau ideologice".

Papa conturează și profilul unui jurnalist autentic: apărător al serviciului public, garant al informaţiei corecte, credibile, autentice şi punctuale. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le aibă în vedere orice jurnalist care își dorește să își trăiască această vocație în conformitate cu propria sa conștiință bine formată” – pr. Cristian Bîrnat:

Foto: VaticanMedia

Postează un comentariu