Nu există comentarii încă

Luna iunie, luna dedicată Preasfintei Inimi a lui Isus

Iată-ne la începutul lunii iunie, lună pe care Biserica o dedică Inimii Preasfinte a lui Isus, chemându-ne astfel să ne încredinţăm acestei Inimi, pe noi înşine şi pe toţi cei dragi ai noştri. Anul acesta, sărbătoarea Preasfânta Inimă a lui Isus va fi celebrată vineri, 8 iunie.

Devoţiunea către Preasfânta Inimă a lui Isus exista din secolele XI-XII, dar cel care a făcut-o publică, i-a compus un oficiu şi i-a fixat o sărbătoare a fost Sf. Jean Eudes.

Cu toate acestea, „învăţăcelul iubit al Preasfintei Inimi”, așa cum a numit-o Isus însuşi, a fost Sf. Margareta Maria Alacoque, o călugăriţă vizitandină din Paray-le-Monial, care a avut între anii 1673-1675 numeroase viziuni în care Isus i-a cerut să fie cinstit sub imaginea inimii Sale de carne, spunându-i: „Priveşte Inima Care i-a iubit atât de mult pe oameni. În loc de recunoştinţă primesc din partea celor mai mulţi doar nerecunoştinţă”. Isus i-a încredinţat dorinţa sa arzătoare de a fi iubit de oameni şi planul său de a-şi arăta Inima cu toate comorile ei de iubire şi milă, sfinţire şi mântuire.

Avem în fața ochilor cele 12 făgăduințe ale lui Isus Cristos, dar trebuie să vedem și gratuitatea harului lui Dumnezeu. Dacă ne împărtășim timp de 9 luni, în prima zi de vineri, în mod consecutiv, dobândim harul statorniciei până la sfârșit, colaborăm și răspundem cu fidelitate la chemarea harului lui Dumnezeu” – pr. Felician Hârja:

Postează un comentariu