Nu există comentarii încă

„Împreună cu tinerii, ducem tuturor Evanghelia”: Mesajul Papei Francisc pentru Ziua Mondială a Misiunilor 2018

„Împreună cu tinerii, ducem tuturor Evanghelia” este tema Mesajului Papei Francisc pentru Ziua Mondială a Misiunilor 2018, marcată anual în întreaga Biserică în penultima duminică din luna octombrie.

Anul acesta Ziua Mondială a Misiunilor se va celebra la 21 octombrie, iar „ocazia Sinodului pe care-l vom celebra la Roma în luna octombrie, lună misionară, ne oferă oportunitatea de a înţelege mai bine, în lumina credinţei, ceea ce Domnul Isus vrea să vă spună vouă tinerilor şi, prin voi, comunităţilor creştine”, explică Sfântul Părinte în Mesaj.

Papa vorbește apoi în Mesajul său despre următoarele patru puncte: Viața este o misiune, Vi-l vestim pe Isus Cristos, A transmite credința până la marginile pământului și A mărturisi iubirea.

După ce am încheiat timpul pascal, un timp în care am reflectat la Mesajul Învierii, continuăm acum timpul de peste an, un timp de mărturie, un timp de misiune. Poate de aceea Papa Francisc a dorit să ne ofere Mesajul său pentru Ziua Mondială a Misiunilor de anul acesta în ziua de Rusalii, pentru a ne aminti tuturor de misiunea noastră de creștini: de a crede, de a trăi și de mărturisi Învierea lui Isus Cristos” – pr. Alexandru Percu, preot misionar în Djébonoua, Coasta de Fildeș:

 

Postează un comentariu