Nu există comentarii încă

Sărbătoarea copiilor din Dieceza de Iași: „Curajoşi ca Maria”

Sâmbătă, 2 iunie 2018, Parohia „Sf. Francisc din Assisi” din Cleja va fi gazda Sărbătorii Copiilor din Dieceza de Iași. Tema zilei se inspiră din cuvintele îngerului Gabriel adresate Sfintei Fecioare Maria: „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30) și este „Curajoși ca Maria”.

Curajul Mariei, încă de la o vârstă fragedă, este propus ca exemplu copiilor din întreaga dieceză care vor participa la această sărbătoare” – spune pr. Felix Roca:

Sărbătoarea celor mici are și un logo, explicat de organizatori după cum urmează: el o înfățișează pe Fecioara Maria într-o atitudine de rugăciune și de încredințare lui Dumnezeu. Totodată, ea este prezentată și ca un „erou” care își găsește sursa curajului tocmai în prietenia cu Dumnezeu. Copii au nevoie să fie ajutați să îndrăznească, să încerce, să experimenteze, fără să fie amăgiți că frica este dovadă de slăbiciune, deoarece ea călătorește împreună cu fiecare om. În schimb, exemplul Fecioarei Maria și grija ei față de fiecare copil dăruiesc curaj pentru a înfrunta orice teamă și, mai ales, curajul de a rămâne mereu prieteni cu Isus.

Postează un comentariu