Nu există comentarii încă

Iaşi: Simpozionul „Fericitul Anton Durcovici: 130 de ani de la naştere şi 70 de ani de la consacrarea episcopală”

A avut loc ieri, la Iași, cu prilejul aniversării a 4 ani de la beatificarea Fericitului episcop martir Anton Durcovici, simpozionul intitulat „Fericitul Anton Durcovici. 130 de ani de la naştere şi 70 de ani de la consacrarea episcopală”. Evenimentul a fost organizat de Departamentul de Cercetare Istorică „Fericitul Anton Durcovici” al Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, în colaborare cu Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza”.

La eveniment au luat cuvântul ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop-mitropolit de Bucureşti, PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, dr. Dănuţ Doboş, de la Departamentul de Cercetare „Fericitul Anton Durcovici”, pr. Pavel Balint, de la Parohia Romano-Catolică din Bad Deutsch Altenburg, Austria, lect. univ. dr. pr. Fabian Doboş, de la Facultatea de Teologie Romano-Catolică și pr. dr. Isidor Iacovici, paroh al romano-catolicilor români din Roma.

În cadrul manifestării ştiinţifice, au fost prezentate 2 cărți recent apărute: prima îi aparține PS Petru Gherghel și se intitulează Fericitul Anton Durcovici, mărturisitor al credinţei şi prizonier al iubirii”, iar a doua este scrisă de pr. Isidor Iacovici, postulatorul cauzei de beatificare: „Episcopul Anton Durcovici (1888-1951), martor al lui Cristos. Mărturia până la martiriu în timpul comunismului din România”.

Oricât de mult ai cunoaște viața unui sfânt, sfântul rămâne totuși un mare mister; exact ca Evanghelia, este aceeași, dar de câte ori o citești, te regăsești și descoperi ceva nou și așa este și viața fericitului Anton Durcovici” – spune pr. Fabian Doboş:

 

Postează un comentariu