Nu există comentarii încă

Pelerinaj cu „reliquia insignis” a Fericitului Ieremia Valahul în Dieceza de Iași

La 10 ani de la întoarcerea Fericitului Ieremia în România, la Sanctuarul dedicat lui de la Onești, a fost stabilit un nou pelerinaj cu osemintele relicvei însemnate a Fericitului, pentru perioada 17-27 mai 2018.

Ca urmare a unor repetate cereri ale credincioşilor din zone mai îndepărtate ale diecezei, pr. Ubaldo Oliviero a supus atenţiei episcopului diecezan iniţiativa refacerii pelerinajului de acum zece ani, iar PS Petru Gherghel a aprobat această iniţiativă a fraţilor capucini.

Pelerinajul diecezan va cuprinde următoarele parohii: Valea Mică, Bacău „Fericitul Ieremia”, Bacău „Sfântul Nicolae”, Roman „Fericitul Ieremia”, Iaşi „Adormirea Maicii Domnului”, Tomeşti, Piatra Neamţ „Sfântul Iosif Muncitorul”, Suceava, Roman „Isus, Bunul Păstor”, Oituz și Onești (Sanctuar).

Prin pelerinajul de acum 10 ani, pe care relicva Fericitului Ieremia a realizat-o până la stabilirea sa în Sanctuarul din Onești, s-a dorit ca Fericitul Ieremia să aducă un nou imbold spre sfințenie, imbold pe care el însuși l-a primit de la familia sa: de la mama sa și tatăl său” - a explicat pr. Eugen Giurgică (OFMCap):

Postează un comentariu