Nu există comentarii încă

Ziua Tineretului din Dieceza de Iași – ziua tinerilor curajoși

Sâmbătă, 5 mai, Parohia „Sfântul Mihail” din Săbăoani va fi gazda Zilei Tineretului din dieceza de Iași, o sărbătoare a tinerilor, dar și a credinței, ce are ca temă îndemnul Papei Francisc: „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30).

Ziua Tineretului de anul acesta se înscrie pe drumul spre Sinodul Episcopilor cu tema: „Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional”. Tinerii sunt invitați să nu se teamă să asculte glasul Duhului Sfânt care le cere să facă alegeri îndrăznețe pentru a-l urma pe Învățătorul.

Radio Maria va transmite mâine, Sfânta Liturghie din cadrul Zilei Tineretului de la Săbăoani, dar și o ediție specială, care va cuprinde momente de la eveniment și interviuri cu tinerii participanți.

Detalii despre parohia gazdă și despre ce a însemnat un an petrecut în jurul crucii tinerilor, l-am întrebat pe pr. Irinel-Iosif Iosub, parohul comunității „Sfântul Mihail” din Săbăoani:

Organizatorii pregătesc și o surpriză la Ziua Tineretului, vor să arate tuturor că a fi un tânăr creștin poate să dăruiască vieții nu numai entuziasm și noutate, ci și culoare. De aceea, în acest an la Săbăoani, tinerii doresc să coloreze credința împreună! #WeColorFaith este modul potrivit în care fiecare tânăr care iubește viața și-l iubește pe Dumnezeu poate să spună asta fără prea multe cuvinte.

Astfel, în cadrul Festivalului tinerilor de la Săbăoani, cei care doresc pot să participe la o „magie a culorilor”. Voluntarii vor împărți plicurile cu pudra colorată tuturor celor care au cumpărat bilet în prima parte a zilei. Apoi, la încheierea festivalului, într-un spațiu delimitat, cu toții vor arunca pudra în aer și fiecare se va lăsa colorat!

Postează un comentariu