Nu există comentarii încă

Luna Mariei | La Cluj, Congregaţia Surorilor Maicii Domnului organizează trei zile de spiritualitate mariană

Evenimentul spiritual ajunge la ediţia cu numărul 11. Surorile îi invită şi pe laici la trei zile de rugăciune şi meditaţie sub semnul Mariei.

Programul începe azi, de la ora 16:30, cu meditaţia suţinută de pr. Cristian Langa, profesor la Seminarul Teologic eparhial „Sf. Ioan Evanghelistul”. Sâmbătă dimineaţă, de la ora 10:30, va predica pr. Cristian David, consilier eparhial şi capelan al Mănăstirii, iar de la ora 16:30 va vorbi pr. Călin Bot, vicar general al Episcopiei de Cluj. Duminică, în capela Mănăstirii va fi celebrată Sfânta Liturghie arhierească, urmată de conferința despre Preasfânta Fecioară Maria susţinută de PS Florentin Crihălmeanu. Actuala ediţie a Zilelor Mariane va fi încheiată, în aceeaşi după-amiază, la ora 18:00, când slujba Vecerniei va fi urmată de un program de muzică şi rugăciune în cinstea Maicii Domnului. Surorile anunţă că fiecare conferinţă va fi urmată de devoţiuni mariane.

"Pe când încă nu aveam mănăstire şi eram dispersate prin Cluj, ne doream foarte mult să avem ocazia să ne întâlnim şi să gustăm mai mult din modelul Preasfintei Fecioare Maria, ocrotitoarea noastră, şi astfel să ne alimentăm în trăirea noastră de persoane consacrate din familia Maicii Domnului. Dumnezeu ne-a împlinit această dorinţă odată cu această mănăstire. Acest ciclu a zilelor de spiritualitate mariană a început efectiv din 2002, dar la început era o manifestare internă, între surori. În 2007, pentru prima dată a existat ideea ca manifestarea să fie deschisă şi pentru credincioşi", spune sr Letiţia Crihălmeanu, superioara mănăstirii din Cluj a Congregaţiei.

În interviul acordat postului nostru de radio, sr Letiţia expune pe larg spiritualitatea mariană şi carisma Congregaţiei, vorbind şi despre atributele Mariei pe care surorile CMD caută să le imite în viaţa lor consacrată, în viaţa de rugăciune în care ne poartă pe fiecare dintre noi, cu intenţiile noastre, încredinţându-ne Preacuratei:

Postează un comentariu