Nu există comentarii încă

Luna Mariei | Pr. Taloş: Maria, visul lui Dumnezeu pentru oameni

Este luna Maicii Domnului. Biserica se roagă mai cu insistenţă Preacuratei, cerându-imijlocirea harurilor cereşti. Papa Francisc ne îndeamnă ca, pe parcursul acestei luni, să recităm Rozarul cu intenţia de a-i cere Mariei mijlocirea păcii pentru acele regiuni din lume terorizate şi măcinate de conflicte armate.

Fecioara Maria este o creatură specială. Deşi este asemenea nouă, "rudenia noastră de pe pământ", Maria este mama lui Dumnezeu, pururi Fecioară, ferită însă de păcatul strămoşesc şi de efectele lui, motiv pentru care devine îndumnezeită, ridicată cu trupul şi cu sufletul la cer, de unde veghează la fiii Bisericii, ocrotindu-le paşii şi îndreptându-i spre Fiul Ei.

Pr. Marius Taloş spune că "Dumnezeu a visat-o pe Maria înainte de zămislirea ei. Aşa cum omul visează la Dumnezeu, eu cred că Dumnezeu a visat la un om care să-l primească fără rest, aşa cum a făcut-o Preasfânta Fecioară Maria. Înainte de toate, Maria este visul lui Dumnezeu pentru om, iar pentru noi ea este atât de specială pentru că ne este Mamă. Apostolul Ioan a luat-o pe Maria întru ale sale. Şi noi avem chemarea de a o lua pe Maria întru ale noastre, pe ea care ne este Cerul, care cuprinde soarele. Nimeni nu-l poate avea pe Dumnezeu ca Tată, dacă nu o are pe Maria ca mamă".

Postează un comentariu