Nu există comentarii încă

Radio Maria transmite vineri concertul caritabil „Împreună dăruim zâmbete copiilor!”

Caritas Iaşi organizează prima ediţie a concertului caritabil în favoarea copiilor nevoiaşi ce beneficiază de activităţile de tip after-school ale Centrului de Resurse pentru Copii şi Tineret "Don Bosco". Concertul caritabil are loc vineri, 27 aprilie, ora 19:30, la catedrala romano-catolică din Iaşi. El este susţinut de corala Universitas a Universităţii "A. I. Cuza" din Iaşi. Concertul va fi transmis în direct şi de către postul nostru de radio.

Scopul evenimentului este atragerea de fonduri pentru copiii proveniţi din familii defavorizate din cadrul Centrului "Don Bosco". Visul cel mare al acestor copii minunaţi este acela de a merge într-o tabără de vară, să vadă şi alte orizonturi, să înveţe şi să se bucure de experienţe noi. Lucruri care pentru restul copiilor sunt obişnuite, pentru ei înseamnă îndeplinirea unei mari dorinţe, anunţă organizatorii din partea Caritas în comunicatul de presă. Proiectul s-a născut din dorinţa de a crea un precedent în comunitatea ieşeană şi de a conştientiza că împreună putem contribui la dezvoltarea oraşului prin implicare activă în actele de caritate, scrie aceeaşi sursă.

Hurduc Mihaela, coordonatorul centrului, spune că evenimentul caritabil de vineri va aduna fonduri pentru o vacanţă de vis dăruită copiilor beneficiari ai Centrului. "Cei 60 de copii doresc în fiecare an să aibă experienţe de neuitat şi atunci noi încercăm, prin evenimente de acest gen, să strângem comunităţile pentru a ni se alătura în această cauză. Pentru o tabără de o săptămână, costurile ajung la 5000 de euro. Sperăm să ne atingem targetul prin acest eveniment, încercând să atragem cât mai mulţi colaboratori care să ne spijine până în luna iunie, când vom pleca în tabără. (...) Noi vrem să le oferim copiilor diverse astfel de activităţi care să îi ajute la dezvoltarea de abilităţi pentru o viaţă independentă. Efectul acestor activităţi este pe termen lung. Avem o experienţă de 17 ani în astfel de activităţi, timp în care au trecut prin mâinile noastre multe generaţii de copii. Astfel, atât pentru familie, cât şi pentru copii, centrul reprezintă o cărămidă pentru un viitor mai bun, un viitor în care ei să fie adulţi, în care să îşi amintească ceea ce au învăţat la noi. Suntem o fabrică de oameni."

Concertul caritabil e susţinut de corala Universitas a Universităţii ieşene. Studenţi de la toate Facultăţile Universităţii s-au înscris în acest cor care numără acum 40 de persoane. Corala este o formaţie muzicală mixtă care acum trei ani a pornit la un drum frumos, dezvoltându-se prin muzică, printr-o viaţă de student trăită altfel, prin prietenie şi multe momente care le îmbogăţesc tinereţea. De-a lungul frumosului lor parcurs, au readus arta corală în atenţia mediului academic universitar şi a publicului ieşean, numărul proiectelor culturale în care s-au împlicat fiind de peste 50, spune Gabriela Enăşescu, coordonatorul Coralei. "Acum doi ani ne aflam într-un turneu în Italia şi chiar am fost la Don Bosco acasă. Acolo ne-am trezit cântând Ubi Caritas chiar în bazilica Maria Ausiliatrice, unde Don Bosco şi-a pus amprenta în susţinerea tinerilor. Acolo am simţit prezenţa sfinţiei sale. În 2018 a apărut propunerea parteneriatului cu Centru Caritas. Am aflat că banii adunaţi vor fi direcţionaţi către copiii nevoiaşi de la Centrul Don Bosco şi astfel am acceptat parteneriatul. Vom interpreta un repertoriu frumos, pascal, ales din muzica cultă naţională şi internaţională, repertoriu menit să creeze o atmosferă care să ne determine spre acest gest de omenie."

Postează un comentariu