Nu există comentarii încă

16 aprilie: ziua nașterii pentru cer a Sfintei Bernadeta Soubirous

Biserica de rit latin o sărbătorește azi pe Sfânta Bernadeta Soubirous, cea căreia i s-a aratat Maica Domnului, o „doamnă tânără şi frumoasă”, la poalele Munților Pirinei. Prima apariție a avut loc la 11 februarie 1858, iar „doamna”, după cum povesteşte Bernadeta, era cam de înălţimea ei, îmbrăcată în alb şi încinsă cu o panglică azurie, iar în mână ţinea un rozariu.

Aparițiile au avut loc lângă grota Massabielle, în apropierea Lourdes-ului. Într-una dintre aceste apariții, Fecioara Maria i-a adresat un mesaj pentru întreaga omenire, spunându-i: „Pocăinţă, pocăinţă, pocăinţă!”.

„Maria este atât de frumoasă, încât toți cei care au văzut-o o dată ar vrea să moară pentru a o revedea” – le spunea Bernadeta persoanelor care o vizitau.

Bernadeta Soubirous s-a întors în Casa Tatălui la 16 aprilie 1879 și a fost canonizată în 1933 de Papa Pius al XI-lea, nu ca urmare a viziunilor avute, ci pentru viaţa ei de rugăciune, de devoţiune simplă şi de ascultare faţă de Dumnezeu.

Până a murit, Bernadeta a rămas o persoană foarte coerentă și coerența cred că este una dintre virtuțile ei cele mai importante. Ea a fost coerentă în tot ce a făcut și în tot ce a spus, deși mulți au acuzat-o de prefăcătorie” – spune pr. Iosif Dorcu:

Postează un comentariu