Nu există comentarii încă

O nouă exortație apostolică a Papei Francisc: „Gaudete et Exsultate”, un îndemn la bucurie și la sfințenie

Luni, 9 aprilie, în Sala de Presă a Sfântului Scaun, a fost prezentată cea mai nouă Exortaţie apostolică a Papei Francisc despre chemarea la sfinţenie în lumea contemporană: Gaudete et Exsultate. Au intervenit arhiepiscopul Angelo De Donatis, vicar general al Sanctităţii Sale pentru Dieceza de Roma, jurnalistul Gianni Valente şi fostul preşedinte al Acţiunii Catolice Italiene, Paola Bignardi.

Într-un articol publicat de ziarul italian L′Osservatore Romano, arhiepiscopul Angelo De Donatis spune cu privire la noul document: „Este evident că Papa Francisc vrea cu această exortaţie să îndrepte atenţia spre ceea ce este decisiv şi esenţial în viaţa creştină şi să ne ajute să ne menținem privirea largă împotriva ispitei de a pierde orizontul şi «a vegeta». Dacă nu se menține direcția drumului care duce la sfințenie, apartenenţa la Domnul Isus şi la Biserică se dizolvă şi se goleşte de sens, ajungându-se în mod inevitabil la căutarea a «altceva», a ceea ce n-are nimic de-a face cu construirea împărăţiei lui Dumnezeu”.

Documentul Papei Francisc Gaudete et Exsultate este împărțit în cinci capitole și vorbește despre următoarele teme: chemarea la sfinţenie; duşmanii sfinţeniei: pelagianismul şi gnosticismul; a trăi fericirile astăzi; câteva caracteristici ale sfinţeniei în lumea actuală; lupta spirituală, vigilenţa şi discernământul.

Cu această nouă exortație, Papa Francisc nu vrea să ne facă un tratat despre sfințenie, ci vrea să ne amintim care este adevărata viață, care este fericirea pentru care am fost creați. Ne spune că nu trebuie să ne gândim că sfințenia este doar pentru o elită. Dacă vrem cu adevărat să ne împlinim viața, avem la dispoziție calea de a ne sfinți, trebuie să căutăm calea spre sfințenie, altfel ne vom mulțumi cu o existență mediocră” – spune pr. Adrian Blăjuță, referitor la documentul Papei:

 

 

Postează un comentariu