Nu există comentarii încă

Cristos a înviat! | Biserica Romano-Catolică sărbătoreşte Paştile

Învierea Domnului este sărbătoarea centrală a creştinilor. Lumina Celui înviat este speranţa noastră, El înnoieşte firea tuturor lucrurilor şi ne duce de la întuneric la gloria cerească. Cristos nimiceşte moartea şi şterge fărădelegea. Prin Înviere, Răscumpărarea noastră este completă.

În predica din noaptea Sfintelor Paşti, papa Francisc a explicat cum Învierea lui Isus reprezintă o lumină izvorâtă dintr-un întuneric copleşitor, un act surprinzător la care nu se aştepta nimeni. Isus "a înviat din moarte, a înviat din locul din care nimeni nu se aştepta la nimic şi ne aşteaptă – aşa cum aşteptau femeile – pentru a ne face părtaşi de lucrarea sa de mântuire. Acesta este fundamentul şi forţa pe care le avem fiind creştini pentru a trăi viaţa noastră şi energia noastră, inteligenţa, afectele şi voinţa în a căuta şi în special în a genera drumuri de demnitate. Nu este aici… A înviat! Este vestea care susţine speranţa noastră şi o transformă în gesturi concrete de caritate", a spus papa.

În Duminica Învierii, Papa Francisc a avut un cuvânt scurt, dar cuprinzător. Femeile care au mers la mormântul lui Isus au fost surprinse de o veste mare. Această surpriză o transmit mai departe. Cei ai lui Dumnezeu sunt trimişi mereu misionari pentru a vesti surprizele Domnului: "Veştile lui Dumnezeu sunt întotdeauna surprize, pentru că Dumnezeul nostru este Dumnezeul surprizelor. Şi surpriza este ceea ce îţi înduioşează inima, ceea ce te atinge chiar acolo, unde tu nu te aştepţi."

În mesajul Urbi et Orbi, încă o dată papa a invocat darurile Învierii lui Cristos asupra omenirii. "Şi noi astăzi cerem roade de pace pentru întreaga lume, începând de la iubita şi martirizata Sirie, a cărei populaţie este extenuată de un război care nu are sfârşit. Roade de reconciliere invocăm pentru Ţara Sfântă, rănită şi în aceste zile de conflicte deschise care nu-i cruţă pe cei lipsiţi de apărare. Roade de speranţă implorăm în această zi pentru cei care tânjesc la o viaţă mai demnă, mai ales în acele părţi ale continentului african chinuite de foame, de conflicte endemice şi de terorism. Pacea Celui Înviat să vindece rănile în Sudanul de Sud. Roade de dialog implorăm pentru peninsula coreeană, pentru ca acele colocvii aflate în desfăşurare să promoveze armonia şi pacificarea regiunii. Roade de pace cerem pentru Ucraina, pentru ca să se întărească paşii în favoarea înţelegerii şi să fie facilitate iniţiativele umanitare de care are nevoie populaţia. Roade de consolare implorăm pentru poporul venezuelean, care – aşa cum au scris păstorii săi – trăieşte într-un soi de „ţară străină” în însăşi ţara sa. Roade de viaţă nouă să aducă Cristos înviat pentru copiii care, din cauza războaielor şi a foamei, cresc fără speranţă, lipsiţi de educaţie şi de asistenţă sanitară. Roade de înţelepciune invocăm pentru cei care în toată lumea au responsabilităţi politice, pentru ca să respecte mereu demnitatea umană."

Postează un comentariu