Nu există comentarii încă

Duminica Floriilor – Cea de-a XXXIII-a Zi Mondială a Tineretului

Duminica Floriilor, celebrată în Biserica de rit latin, reprezintă și Ziua Mondială a Tineretului sărbătorită la nivel local în fiecare dieceză și eparhie din lume. Astfel că duminică, 25 martie 2018, tinerii catolici din lumea întreagă celebrează această Zi, fiind o ocazie de a trăi credinţa cu bucurie şi cu entuziasm, dar și de a face un pas înainte în drumul de pregătire a Zilei Mondiale de la Panama și a Sinodului Episcopilor cu tema: „Tinerii, credința și discernământul vocațional”.

Prima Zi Mondială a Tineretului a avut loc în Duminica Floriilor în anul 1986, iar cu acea ocazie, Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea spunea: „«Ziua Tineretului» înseamnă tocmai acest lucru: a merge în întâmpinarea lui Dumnezeu, care a intrat în istoria omului prin misterul pascal al lui Isus Cristos. A intrat în mod ireversibil. El doreşte să vă întâlnească mai întâi pe voi: tinerii. Fiecăruia doreşte să spună: «Urmează-mă! Eu sunt calea, adevărul şi viaţa»”.

A participa la Liturghia din Duminica Floriilor în Piața San Pietro, cu Sfântul Părinte, este un lucru într-adevăr extraordinar: prin atmosfera care se creează, dar și prin intensitatea celebrării și prin a simți  Biserica universală, pentru că la această Liturghie sunt participanți din toate colțurile lumii, de pe toate continentele” – spune pr. Felix Roca:

În Mesajul de anul acesta pentru Ziua Mondială a Tineretului, cu tema „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30), Papa Francisc ne reamintește: „Dragi tineri, nu lăsați ca razele tinereții să se stingă în întunericul unei camere închise în care singura fereastră pentru a privi lumea este aceea a computerului sau a smartphone-ului. Deschideți larg porțile vieții voastre!”.

Mi-aș dori ca până duminică, până la Ziua Mondială a Tineretului, fiecare tânăr să se întrebe care este visul său profund, pe care poate nu l-a spus nimănui, care este dorința lui cea mai arzătoare, căreia poate nu a avut curaj să îi dea glas. Și, așa cum Sfântul Părinte ne invită să contemplăm imaginea Mariei care a spus Da, fiecare tânăr să pună acest vis, pe care îl are în inima lui, în mânile Mariei, iar ea va mijloci lui Dumnezeu harul ca fiecare tânăr să îi spună Da lui Dumnezeu” – spune pr. Iosif Ilieș (Salezienii lui don Bosco):

Postează un comentariu