Nu există comentarii încă

Întâlnirea Comisiei Catolice Internaţionale pentru Migranţi s-a desfășurat la Roma

A avut loc la Roma întâlnirea Comisiei Catolice Internaţionale pentru Migranţi (ICMC - International Catholic Migration Commission). Este o întâlnire ce se desfăşoară odată la patru ani şi îşi propune să stabilească noul consiliu director, liderii zonali şi liniile directoare ale noului mandat.

Din România a participat pr. Florin-Petru Sescu, responsabil al Oficiului pentru Pastoraţia Migranţilor în Dieceza de Iaşi, ca delegat al Preasfinţitului Petru Gherghel, cel care este responsabil cu pastoraţia migranţilor în cadrul Conferinţei Episcopilor din România.

În ultima zi a reuniunii, participanții au avut ocazia să îl întâlnească și pe Papa Francisc, în Sala Clementina de la Vatican. În mesajul său, Sfântul Părinte a reamintit că ICMC este o operă plăcută Domnului, ce a luat fiinţă prin decizia Papei Pius al XII-lea de a ajuta migranţii. Papa Francisc a felicitat Conferinţele Episcopale care răspund acestei chemări de a promova serviciul faţă de migranţi, refugiaţi şi victime ale traficului de fiinţe umane.

Au fost trei zile de activităţi şi discuţii intense în care a fost adusă în atenţie problema migranţilor, subliniindu-se că nu doar Europa se confruntă cu fenomenul migraţiei. Mari mişcări de migraţie au fost identificate şi în Africa, America Centrală (Venezuela), Asia (Bangladesh) şi chiar Australia. Dorinţa Bisericii a reieşit clar: «Să privim la aceşti oameni ca la nişte fraţi aflaţi în necaz, arătând solidaritatea noastră prin rugăciune, ospitalitate şi ajutor»” – spune pr. Florin-Petru Sescu (responsabilul Oficiului pentru Pastoraţia Migranţilor din dieceza de Iași):

 

Postează un comentariu