Nu există comentarii încă

Cuvântul vieții pentru luna martie 2018: „Fă-mi cunoscute, Doamne, căile tale şi învaţă-mă cărările tale!” (Ps. 25,4)

Cuvântul vieții propus de Mișcarea Focolarelor pentru luna martie 2018 este „Fă-mi cunoscute, Doamne, căile tale şi învaţă-mă cărările tale!” (Ps. 25,4). Luna martie este una deosebită pentru toți focolarinii, deoarece cuprinde și data nașterii pentru cer a fondatoarei Mișcării Focolarelor, Chiara Lubich: 14 martie. Azi se împlinesc 10 ani de la acel moment.

Membrii aceste Mișcări, milioane de persoane răspândite în lumea întreagă, sunt purtătorii carismei dăruite de Dumnezeu Chiarei Lubich: testamentul „Ca toţi să fie una”, iubirea la care ne cheamă Părintele nostru ceresc. Focolarinii trăiesc această unitate prin dialogul cu cei din propria Biserică, cu creştinii de diferite confesiuni, cu celelalte religii şi cu toate persoanele de bunăvoinţă.

Chiar și după zece ani, Chiara Lubich este încă vie, fiind prezentă în Opera sa, iar carisma ei este capabilă încă să transforme oamenii, să transforme situațiile, societatea, să genereze roade de unitate și viață nouă peste tot.

Referitor la cuvântul vieții propus pentru această lună și luat din Psalmul 25, pr. Iosif Dămătăr (preot voluntar în Opera Mariei), ne spune: „Regele și profetul David, autorul acestui psalm, este copleșit de suferință și lipsuri  și se simte în pericol în fața dușmanilor săi. Așa că ridică privirea spre Dumnezeul lui Israel, care de-o veșnicie are grijă de poporul său și îl invocă plin de speranță ca să-i vină în ajutor. Cuvântul Vieții din această lună subliniază, în special, rugămintea sa de a cunoaște căile și cărările Domnului, ca lumină pentru alegerile proprii, mai ales în momentele dificile”:

 

Postează un comentariu