Nu există comentarii încă

Întâlnirea de primăvară a Comisiei pentru Pastoraţia Tineretului din cadrul Conferinţei Episcopilor Catolici din România

A avut loc în Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare (la Casa comunitară „Domus Helga Winter” din Ardud Vii) întâlnirea de primăvară a Comisiei pentru Pastoraţia Tineretului din cadrul Conferinţei Episcopilor Catolici din România.

La întâlnire au participat preoţii responsabili ai oficiilor diecezane și eparhiale cu pastoraţia tineretului şi tineri implicaţi în activitatea oficiilor. Pe agenda de lucru s-au aflat ca teme principale Sinodul tinerilor şi Reuniunea pre-sinodală din perioada 19-24 martie 2018 de la Roma, Ziua Mondială a Tineretului din Panama, ce se va desfăşura în perioada 22-27 ianuarie 2019, dar și Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic de la Satu Mare din acest an, 25-29 iulie.

Următoarea întâlnire a responsabililor cu pastorația tineretului a fost stabilită pentru perioada 3-5 septembrie 2018, tot la Casa comunitară "Domus Helga Winter" din Ardud Vii.

Preluând Mesajul Papei Francisc pentru Ziua Mondială a Tineretului din 2018, „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu!” (Lc 1,30), ca moto al Întâlnirii Naţionale a Tineretului Catolic (INTC), Fecioara Maria a devenit patroana INTC-ului de la Satu Mare. Acest lucru face ca „figura centrală, bineînțeles, de inspirație, de ajutor să fie Sfânta Fecioară Maria. Catehezele vor porni tocmai de la Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc și de la aceste nuclee centrale: de reconciliere, slujire și comuniune. E punctul central de forță pe care vrem să-l medităm împreună cu tinerii prezenți, astfel încât să fie o bogăție, un ajutor pentru trăirea credinței fiecărui tânăr” – explică părintele Felix Roca, responsabilul Oficiului Naţional pentru Pastoraţia Tineretului:

Postează un comentariu