Nu există comentarii încă

O nouă ediție a întâlnirii cu persoanele văduve | pr. Felician Tiba: „a redescoperi vocaţia văduvilor de a fi apostoli ai rugăciunii”

Oficiul pentru Pastoraţia Familiei propune și anul acesta o întâlnire cu persoanele văduve la Centrul „Gaudium et Spes” din Traian, sâmbătă, 10 martie 2018, de la ora 10:00. Tema de anul aceste este: „Persoana văduvă, resursă pentru Biserică şi societate”. La întâlnire va conferenţia doamna Maria Goţia, fiică, soţie şi mamă de preot greco-catolic.

Papa Francisc, în exortația apostolică Amoris laetitia, la finalul capitolului VI, vorbește la punctele 253-258 despre tema pierderii persoanelor dragi şi a văduviei: „Când moartea își plantează boldul său”.

La punctul 254 din Amoris laetitia, citând din Relatio finalis (așa numitului „Raport final” publicat la finalul adunării sinodale din 2015), găsim scris: „Văduvia este o experiență deosebit de dificilă [...], unii arată că știu să reverse propriile energii cu și mai mare dăruire asupra copiilor și nepoților, găsind în această exprimare de iubire o nouă misiune educativă [...]. Cei care nu pot conta pe prezența celor din familie cărora să se dedice și de la care să primească afect și apropiere trebuie să fie susținuți de comunitatea creștină cu deosebită atenție și disponibilitate, mai ales dacă se află în condiții de lipsuri”.

Întâlnirile dedicate văduvilor, cum este cea de la Traian, au rolul de a sublinia încă odată vocaţia văduvilor de a fi apostoli ai rugăciunii. După cum explică și pr. Felician Tiba, responsabilul Oficiului pentru Pastorația Familiei și a Laicilor din dieceza de Iași, „văduvia nu se alege, se ajunge la ea în urma decesului unuia dintre soţi. Alegerea pe care cei doi soţi au făcut-o prin celebrarea sacramentului căsătoriei, prin plecarea unui soţ în Casa Tatălui, devine vocaţie la o şi mai profundă slujire, de aceea văduvul sau văduva nu trebuie să fie persoane triste, ci mai degrabă implicate, preocupate de cum să slujească mai bine”:

Postează un comentariu