Nu există comentarii încă

Oneşti: Celebrări la împlinirea a 10 ani de la repatrierea moaştelor Fericitului Ieremia

La sanctuarul „Fericitul Ieremia” de la Oneşti se desfășoară în aceste zile novena de pregătire a comemorării naşterii Fericitului Ieremia pentru cer. Anul acesta, celebrările capătă o amploare deosebită, datorită împlinirii a 10 ani de la repatrierea moaştelor Fericitului Ieremia şi aşezarea acestora în sanctuarul dedicat lui la Oneşti.

În cadrul novenei, zilele de 2, 3 şi 4 martie vor avea caracter de triduum solemn, având ca temă „Fericitul Ieremia în lumina Sinodului: Tinerii, credinţa şi discernământul”. Cuvântul de învăţătură de la Sfintele Liturghii (ora 18:30) din aceste zile va fi ţinut de pr. Flavian Gondoş, rectorul sanctuarului.

Duminică seara, 4 martie, în cadrul Sfintei Liturghii (ora 18:00), va avea loc comemorarea tranzitului Fericitului Ieremia. Celebrările vor culmina luni, 5 martie, cu comemorarea naşterii pentru cer a Fericitului Ieremia: Sfânta Liturghie solemnă la 10:30, iar Sfânta Liturghie de mulţumire la 18:30.

Decizia ca moaștele Fericitului Ieremia să rămână la Onești este una foarte simplă, deoarece aici, la Onești, i s-a construit Fericitului Ieremia un sanctuar, tocmai cu această precisă destinație: ca moaștele lui într-o zi să primească destinația lor finală acest sanctuar. A fost o mare realizare pentru frații capucini, prezenți aici, în România, pentru că ne putem da seama câtă speranță, câtă dorință a fost în spatele acestei realizări: ca parte din moaștele Fericitului Ieremia, care se odihnesc la Napoli de câteva secole, să poată să ajungă în România” – spune pr. Flavian Gondoș, rectorul sanctuarului „Fericitul Ieremia” de la Onești:

Postează un comentariu