Nu există comentarii încă

„Discerneți semnele timpurilor și vedeți lucrurile bune, lucrurile care vin de la Duhul” – Papa Francisc, preoților din Roma

Preoţii să caute o călăuză atunci când sunt tineri sau la vârsta mijlocie şi să fie gata să devină călăuză atunci când sunt mai înaintaţi în vârstă” – a spus Papa Francisc în discursul adresat preoților din dieceza de Roma, reuniți în bazilica „Sfântul Ioan din Lateran” cu ocazia întâlnirii tradiţionale de la începutul Postului Mare. În discursul său, Sfântul Părinte a vorbit despre etapele din viața unui preot, fiecare cu propriile caracteristici, riscuri şi potenţialităţi.

Preoților mai tineri, Papa le-a cerut să caute un stil sacerdotal, ca şi cum ar fi o carte de identitate sau o amprentă personală, pentru că fiecare preoţie este unică.

Preoţilor care trec prin vârsta mijlocie, între 40 şi 50 de ani, Sfântul Părinte le-a spus că în această perioadă este nevoie şi mai mult de a avea o călăuză pentru discernământ şi de multă rugăciune, pentru că este periculos a merge înainte singuri. Papa a vorbit și despre perioada acelor „la revedere”, motiv pentru care este bine ca fiecare să inceapă să învețe a-și lua rămas-bun.

Despre preoţii care au peste cincizeci de ani, categorie în care și Papa Francisc s-a autoinclus, a subliniat că ei se află în timpul înţelepciunii în care sunt chemaţi să ofere amabilitatea şi disponibilitatea lor, chiar şi cu zâmbetul.

A face discernământul semnelor, a lua ceea ce se poate duce înainte, a-i ajuta pe ceilalți, a lăsa la o parte ceea ce nu merge bine și nu intră în acest sti: discernământul semnelor timpurilor este provocarea cea mai puternică pe care un preot, dar e valabil în orice sector al vieții, orice om, îl are de făcut” - spune pr. Cristian Bîrnat:

Postează un comentariu