Nu există comentarii încă

Kolping: Calea Sintei Cruci pentru voluntari în Postul Mare

La începutul Postului Mare, Asociaţia Kolping Moldova a venit cu o propunere pentru toți tinerii voluntari implicați în viața Bisericii și anume: Calea Sfintei Cruci pentru voluntari. Textul meditațiilor poate fi descărcat de pe site-ul episcopiei romano-catolice de Iași.

Asociaţia Kolping propune și câteva recomandări concrete: tinerii să se roage o dată pe săptămână Calea Sfintei Cruci în bisericile parohiale proprii, dar, cel puțin o dată în timpul Postului Mare, și cu toate celelalte asociaţii şi grupuri parohiale.

Ne-am lăsat provocați de un îndemn pe care Fericitul Adolf Kolping ni l-a lăsat și anume: «Este o adevărată provocare de a integra spiritul creştinismului în viaţa reală a societăţii», bineînțeles conduși fiind de exemplul pe care ni l-a lăsat Isus Cristos în patima și moartea sa și provocați și de acea implicare de care au dat dovadă chiar două dintre persoanele întâlnite pe drumul crucii și mă gândesc aici la Simon din Cirene şi la Veronica cea miloasă. Și ne-am gândit la voluntari, ne-am gândit că ei au nevoie de această susținere în rugăciune și de această provocare în a se implica, în a ușura această cruce a pătimirii lui Cristos” – spune pr. Ștefan Ciubotaru (asistent spiritual Kolping Moldova):

 

 

 

Postează un comentariu