Nu există comentarii încă

La Bucureşti există relicva din coroana de spini a lui Isus

La Bucureşti, credincioşii au posibilitatea de a fi binecuvântaţi cu relicva din coroana de spini a Mântuitorului. Ea a fost în posesia Fericitului Vladimir Ghika. Acum se află în custodia Arhiepiscopiei Romano-Catolice.

Pe durata Postului Mare, în fiecare zi de vineri, la toate Sfintele Liturghii celebrate în Catedrala romano-catolică din Bucureşti se va da binecuvântare cu relicva care conţine un fragment din coroana de spini a Mântuitorului, informează arcb.ro. Relicva i-a aparţinut Fericitului Vladimir Ghika şi este miraculoasă. S-au adunat multe mărturii despre vindecări pe care Fericitul Vladimir le-a dobândit de la Dumnezeu prin rugăciune şi binecuvântarea cu această relicvă.

Monseniorul Vladimir Ghika a primit această relicvă de la Arhiepiscopul Parisului, fragmentul fiind din coroana Mântuitorului care se păstrează în Catedrala Notre-Dame din capitala Franţei, informează site-ul Arhiepiscopiei de Bucureşti.

Coroana de spini se află la Paris din vara anului 1239, venind de la Constantinopol. Ludovic IX o răscumpără de la împăratul Balduin II care dorea să o vândă veneţienilor. În timpul Revoluţiei franceze, Statul a donat relicva Catedralei Notre Dame. De atunci e venerată solemn în fiecare Vinere Mare, dar şi în fiecare primă vineri din lună.

Emanuel Cosmovici de la Bucuresti, fiul lui Horia Cosmovici, explică la RM că relicva e autentică şi miraculoasă:

Postează un comentariu