Nu există comentarii încă

Cartea „Sfântul Paul, apostolul neamurilor” – a redescoperi personalitatea și gândirea Sf. Paul

La Librăria Pauline din București a avut loc recent lansarea biografiei „Sfântul Paul, apostolul neamurilor”, cu contribuția invitaților prof. dr. Mihaela Voicu (traducătoarea cărții) și pr. dr. Eduard Giurgi (lectorul cărții).

Volumul „Sfântul Paul, apostolul neamurilor” este scris de renumitul biblist italian Rinaldo Fabris, iar biografia, aşa cum este prezentată de autor în prefaţă, „se dorește a fi o invitație și un stimulent în redescoperirea personalității și gândirii lui Paul”.

Pentru noi, surorile pauline, apariția acestei biografii este o mare bucurie, deoarece Sf. Paul este părintele nostru spiritual, așa cum însuși fondatorul nostru ni l-a indicat și cum sugerează foarte bine și numele congregației noastre: „Fiicele Sfântului Paul”. Și noi dorim să îl facem cât mai mult cunoscut pe acest mare apostol, care este cunoscut și, în același timp, este, putem spune, atât de necunoscut de mulți creștini” – spune sora Ana-Maria Bulai (Congregația „Fiicele Sfântului Paul”):

În cadrul lansării, pr. Eduard Giurgi a făcut o prezentare deosebită a personalității, gândirii și activității misionare a sfântului Paul, misionarul lui Cristos. El și-a încheiat prezentarea cu salutul apostolului Paul și cu o invitație: „Harul Domnului nostru Isus Cristos să fie cu voi, pentru a înțelege, a trăi și a vă bucura de mântuirea adusă de vestirea Evangheliei. Vă invit să procurați această carte pentru a-l cunoaște mai bine pe sfântul apostol Paul, pentru a cunoaște și a trăi cu mai mult folos conținutul credinței noastre”. Alocuțiunea completă a pr. Eduard Giurgi:

Dna Mihaela Voicu a prezentat cu multă prospețime figura apostolului Paul așa cum autorul însuși a reușit să o contureze cu măiestrie plecând de la textele Noului Testament care vorbesc despre Paul, și anume Faptele Apostolilor și Scrisorile Sfântului Paul. „Meritul mare al acestei cărți, este de a ne deschide gustul întâlnirii directe cu scrierile sfântului Paul și de a primi invitația apostolului Paul, pe care autorul o pune foarte bine în valoare, de a intra fiecare dintre noi pe drumul Damascului, un drum al convertirii care presupune trecerea de la întuneric la lumină” – a spus printre altele traducătoarea cărții:

Postează un comentariu