Nu există comentarii încă

2 Februarie: Ziua Mondială a Vieții Consacrate

Azi, când Biserica sărbătoreşte Întâmpinarea Domnului în templu sau împlinirea Legii lui Moise de către Maria şi Iosif, care vin la templu cu Isus pentru a-l prezenta, fiind primul născut, este marcată la nivel mondial Ziua Vieții Consacrate. Această zi a fost instituită de Papa Ioan Paul al II-lea și ajunge anul acesta la ediția a XXII-a.

La Liturghia de deschidere a Anului Vieții Consacrate (30 noiembrie 2014 - 02 februarie 2016), Sfântul Părinte Papa Francisc le-a indicat celor consacrați trei cuvinte programatice:

Fiind bucuroși! Arătați tuturor că a-l urma pe Cristos și a pune în practică Evanghelia sa umple inima voastră de fericire. Contagiați cu această bucurie pe cel care se apropie de voi. [...]

Fiind curajoși! Cine se simte iubit de Domnul știe să-și pună în El încredere deplină. Așa au făcut fondatorii și fondatoarele voștri, deschizând căi noi de slujire a Împărăției lui Dumnezeu. [...]

Fiind femei și bărbați ai comuniunii! Bine înrădăcinați în comuniunea personală cu Dumnezeu, pe care l-ați ales ca porro unum (cf. Lc 10,42) al existenței voastre, fiți neobosiți constructori de fraternitate, înainte de toate practicând între voi legea evanghelică a iubirii reciproce și apoi cu toți, în special cu cei mai săraci.

Simeon și Ana sunt cu adevărat doi profeți, ei sunt doi străjeri, doi veghetori, doi profeți, care știu să vadă și să asculte, iar Biserica ne invită să vedem și în acești doi oameni imaginea vieții consacrate, să vedem ce suntem chemați să fim și cum suntem chemați să trăim viața noastră” - explică, la Radio Maria, pr. AUGUSTIN FOLNER (priorul mănăstirii carmelitane de la Luncani și responsabil cu Oficiul pentru Viața Consacrată în dieceza de Iași):

 

foto: L'Osservatore Romano

Postează un comentariu