2

„Cu zâmbetul în suflet” | Cristina Grigore, autor: „Până la urmă, evanghelia este a bucuriei”

Cu zâmbetul în suflet. Papi şi sfinţi cu simţul umorului - este cartea apărută la editura Serafica de sub peniţa Cristinei Grigore, autoarea care a adunat în paginile cărţii 12 figuri de Papi şi sfinţi, din ultimele secole, cu un deosebit simţ al umorului. Printre ei, Ioan al XXIII-lea, Ioan Paul I, Ioan Paul al II-lea, Francisc, sau Tereza de Calcutta ori Don Bosco. Cristina Grigore este licenţiată în teologie romano-catolică la Universitatea din Bucureşti, s-a specializat în ştiinţele comunicării la Universitatea Pontificală saleziană din Roma.

În prefaţa cărţii, Claudia Stan observă că "umorul în viaţa spirituală ne vindecă de noi înşine, ne abonează la libertate lăuntrică, ne facilitează detaşarea în suferinţă si ne ne conectează la duioşia privirii lui Dumnezeu asupra noastră."

Însă cum vede autoarea, Cristina Grigore, umorul sfinţilor? "Umorul ne dă o perspectivă corectă asupra vieţii şi asupra noastră, ne poziţionează în raport corect cu Dumnezeu şi ne face să ne vedem aşa cum suntem" - i-a spus Claudiei R., realizatoarea rubricii Intermezzo.

Comentarii (2)

  1. Reply
    Maria Cucspune

    Mulțumim! Este o veste minunată, inedită, o carte care ne va descreți frunțile și în același timp ne va ține aproape de sfinți!
    Bănuiesc că se poate comanda prin internet direct de la Editura Serafica, sau există deja in librării?!

    • Reply
      Popa Biancaspune

      D-na Maria, cartea se poate comanda deja de pe site-ul editurii. Vă mulțumim și vă dorim o seară binecuvântată!

Postează un comentariu