Nu există comentarii încă

«Fake news» și jurnalismul de pace | Mesajul Papei Francisc la Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale

Sala de presă a Sfântului Scaun a publicat miercuri, 24 ianuarie, în comemorarea liturgică a Sfântului Francisc de Sales, patronul jurnaliștilor, Mesajul Papei Francisc la Ziua mondială a comunicațiilor sociale 2018.

Tema de anul acesta este „Adevărul vă va face liberi (In 8,32). «Fake news» și jurnalismul de pace”, iar jurnaliștii sunt sunt îndemnați de Papa să fie „custozii știrilor” și să promoveze un jurnalism de pace.

Ziua mondială a comunicațiilor sociale este marcată în Biserica catolică în duminica precedentă solemnității Rusaliilor, așadar anul acesta va fi la 13 mai.

E nevoie de mult profesionalism pentru un lucrător în domeniul jurnalismului. El trebuie să fie un creștin practicant, astfel poate citi cu mai mult discernământ anumite evenimente din prisma adevărului și poate evita mai ușor subiectivismul, părerea proprie și uneori tendința de a manipula. Nu în ultimul rând, respectul față de persoane trebuie să prevaleze întotdeauna: vorbele sale trebuie să fie semințe de bine pentru lume, să fie un păzitor al adevărului” – spune pr. Cristian Bîrnat referitor la profilul jurnalistului catolic, la lumina Mesajului Papei Francisc:

Postează un comentariu