Nu există comentarii încă

Pr. Simion Mesaroş, cetăţean de onoare al Băii Mari | „Unirea cu Roma a însemnat trezirea naţională”

Ceremonia de acordare a titlului a avut loc pe 16 ianuarie, la Biserica „Sfântul Anton” din Baia Mare.

"A fost unul dintre luptătorii activi anticomunişti, respectiv unul dintre cei care „au ţinut flacăra aprinsă pentru Biserica Greco-Catolică aici în Baia Mare sau în Maramureş” - se arată în decizia consiliului local.

Pr. Simion spune că nu se aştepta la această numire şi că lupta dusă împotriva comunismului a fost, de fapt, o luptă împotriva ateismului prin predicarea asiduă a lui Cristos. "De la Episcopul Ioan Dragomir am învăţat sfinţenie şi dârzenie", spune Pr Simion. 

Cât priveşte destinul BRU, Pr Simion spune că e greu de făcut pronosticuri. "Mi-am închipuit că, odată cu obţinerea libertăţii,  BRU va avea o dezvoltare mult mai mare. Faptul că BRU, după 1989, nu a reuşit nici până acum să se apropie de dimensiunile ei de dinainte de 1948 ne poate pune pe gânduri la viitorul acestei Biserici. Nu cumva rolul acestei Biserici s-a încheiat?" - se întreabă Pr Mesaroş, orientându-şi discursul spre resursele de care poate profita Biserica în noua eră a evanghelizării pentru a-şi îndeplini menirea misionară:

Postează un comentariu