Nu există comentarii încă

Alianța familie-școală încotro?

15 ianuarie 2018 este, pe de o parte, Ziua Culturii Naționale, iar, pe de altă parte, prima zi de școala pentru elevii români din acest an, după o vacanță de 3 săptămâni.

Familia, numită și școală domestică, este cea care se ocupă să îi dea copilului acel „bagaj de umanitate”, se ocupă de cei 7 ani de-acasă cu care copilul va porni apoi în călătoria numită școală și învățare.

Chiar și Papa Francisc, referitor la această legătură, spunea la 5 ianuarie 2018: «există o importantă susținere reciprocă între stimulii oferiți de educatori și cei veniți din partea părinților. Azi situația s-a schimbat și nu trebuie să fim nostalgici în privința trecutului. Trebuie să luăm act de schimbările care au atins atât familia, cât și școala și să reînnoim angajarea privind o colaborare constructivă pentru binele copiilor și al tinerilor».

Cum se menține echilibrul dintre rolul familiei și al școlii spre binele copilului, care este punctul care unește aceste două mari instituții l-am întrebat pe pr. Felician Tiba (Oficiul pentru pastorația Familiei, Iași):

foto: L'Osservatore Romano

Postează un comentariu