1

Iuliu Maniu, artizan al Marii Uniri, pomenit special în Anul Centenar

În anul centenar, Iuliu Maniu va fi pomenit într-un mod deosebit în locurile sale natale.

Pe 8 ianuarie, s-au împlinit 145 de ani de la naşterea lui Iuliu Maniu. Este figura centrală în tabloul Marii Uniri, motiv pentru care va fi comemorat într-un mod special anul acesta cu prilejul Centenarului.

La Gala Culturii Sălăjene, se va realiza o strângere de fonduri pentru continuare consolidării Casei Memoriale Iuliu Maniu din Bădăcin, aflată în plină restaurare. Părintele Cristian Borz, paroh greco-catolic de Bădăcin, spune că a găsit casa lui Maniu în stare avansată de degradare, iar fondurile de reabilitare au venit cu greu. Asta nu a împiedicat niciodată avansarea reabilitării casei ce va fi, de acum, monument. Se speră ca, în anul centenar, lucrările să fie terminate.

Comentariu (1)

 1. Reply
  Maria Cucspune

  Să-i fie memoria în veci binecuvântată și odihna în lumină înveșmântată marelui nostru Iuliu Maniu!
  Lucruri concrete foarte interesante despre testamentul și dorințele lui Iuliu Maniu, obiceiurile simple și frumoase din timpul vieții în comunitate, atenția pentru valoarea tinerilor, a celor săraci dornici sa studieze!
  Mulțumiri părintelui Cristian Borz pentru implicarea directă în proiectul reabilitării casei memoriale și nu numai! Dumnezeu să îl binecuvânteze pe el și toți cei care au contribuit și l-au ajutat!
  Lăudat fie Isus și Maria!

Postează un comentariu